Traineeship in de dynamische markt van risico’s en verzekeringen

Ontdek

Jong talent bieden we enorme mogelijkheden tot groei en ontwikkeling

Wat is de overeenkomst tussen een brand en een ransomware-aanval? En waarom noemen we een losliggende stoeptegel in een gemeente in één zin met een lading die tijdens transport verloren is gegaan? Het juiste antwoord is: het zijn allemaal risico’s waar relaties van Raetsheren mee geconfronteerd kunnen worden en die van invloed kunnen zijn op zaken als vermogen, reputatie, bedrijfscontinuïteit.

Wat is de rol van Raetsheren? Raetsheren is een makelaar in assurantiën en adviseert haar relaties over alle type risico’s waarmee zij geconfronteerd kunnen worden en de mogelijke (verzekeringstechnische) oplossingen. Dus ook die allesverwoestende brand of die creatieve cybercrimineel met zijn ransomeware-aanval. Als een risico zich uiteindelijk toch voordoet zorgen de schadebehandelaars van Raetsheren voor een goede begeleiding van de relatie. Dit doet Raetsheren met meer dan 200 collega’s door heel Nederland.

Met deze 200 collega’s hebben we sterke en zelfs marktleidende posities in segmenten als woningcorporaties, gemeenten, Verenigingen van Eigenaren (VVE), onderdelen van de transportmarkt, onderwijs en meer! Ook zijn we actief in de boeiende markten als Employee Benefits, pensioenen en kredietverzekeringen. Kortom, we zijn breed actief voor in totaal duizenden relaties in veel verschillende verzekeringsbranches. Onderdeel uitmaken van het team van Raetsheren is dan ook een garantie voor een uitdagende en afwisselende baan. Bovendien groeien we snel dat biedt een mooi perspectief voor persoonlijke groei voor al onze jongere medewerkers.

Met het traineeship van Raetsheren kan jij daar als starter ook onderdeel van zijn!

Over het traineeship bij Raetsheren

Het traineeship bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

 • Het Traineeship Onboarding Programma
 • Opdoen van werkervaring en verder specialiseren binnen een bepaalde richting (brand, aansprakelijkheid of transport)
 • Vaardigheidstrainingen en vakinhoudelijke opleidingen, zoals de diverse Wft opleidingen

Gedurende het traineeship bij Raetsheren maak je kennis met de wereld van verzekeringen. Je wordt opgeleid door de beste specialisten van Raetsheren, maar ook externe deskundigen worden ingezet om jouw kennis en vaardigheden verder vorm te geven.

Na het Traineeship Onboarding Programma ga je aan de slag als sluiter of schadebehandelaar bij Raetsheren.

Werkzaamheden en opleidingen tijdens het traineeship bij Raetsheren

Als starter in de verzekeringsmarkt krijg je direct verschillende vraagstukken voorgelegd, waardoor je de verschillende segmenten waar Raetsheren actief in is en de verschillende verzekeringsproducten- en voorwaarden direct goed leert kennen. Je wordt door de ervaren collega’s binnen Raetsheren betrokken in gesprekken met zowel klanten als verzekeraars en leert op die manier ook de verschillende gesprekstechnieken beheersen. Dit traineeship bij Raetsheren biedt net afgestudeerde kandidaten (of bijna afgestudeerde kandidaten) een boeiende startersfunctie, waarbij direct van start kan worden gegaan met het behalen van vakgerichte diploma’s. Van jou wordt verwacht dat je klantgericht en nieuwsgierig bent en je wilt verdiepen in de materie.

Jouw ontwikkeling als jong talent

Het traineeship bij Raetsheren duurt een jaar. In dit jaar leer je jouw vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen. Je gaat ontdekken waar jouw talenten liggen en ook welke type functie het beste bij je past. Binnen Raetsheren staan we altijd open voor een functiewisseling, zodat je je kunt ontwikkelen in de richting van jouw ambitie.

Na het eerste jaar ga je, op basis van jouw persoonlijke ontwikkelplan, je verder specialiseren. Met jouw manager bespreek je periodiek de voortgang van jouw ontwikkeling en maak je afspraken over eventuele verbeterpunten. Jouw manager is de aangewezen persoon om ervoor te zorgen dat je het maximale uit jezelf haalt.

Wat is jouw achtergrond?

 • Een (bijna) afgeronde HBO- of WO-opleiding.
 • Veel zin om je handen uit de mouwen te steken en te investeren in jouw eigen ontwikkeling.
 • Opgeruimd en onderzoekend karakter.
 • Affiniteit met onderhandelen. Goed onderhandelen leren we je!
 • Klantgerichtheid staat jou op het lijf geschreven.

Wat biedt Raetsheren?

 • Een contract voor 12 maanden. Als het traineeship van beide kanten goed bevalt, biedt Raetsheren je een baan aan binnen één van haar specialistische teams.
 • Een startsalaris van EUR 2.200 bruto per maand, gebaseerd op een veertigurige werkweek. Dit salaris groeit mee met jouw ontwikkeling!
 • 27 vakantiedagen.
 • Premievrij pensioen.
 • Een betrokken buddy en manager.
 • Goed en betrokken werkgeverschap.
 • Volop opleidings-, trainings- en ontwikkelmogelijkheden.